بلاگ

اتریوم

اتریوم

اتریوم یک شبکه‌ی مبتنی بر بلاکچین است. به تازگی در نزد عموم این تصور ایجاد شده که این توکن، یک ارز دیجیتال است، اما این موضوع درست نیست. در واقع اتریوم بیش از یک رمزارز معمولی محسوب می‌شود و به اصطلاح یک شبکه کامپیوتری غیرمتمرکزی است که بر پایه بلاکچین عمل می‌کند و از یک کوین خاص به نام اتر برای اجرای توابع خود استفاده می‌کند. ارز اتر نه‌تنها به عنوان یک جایگزین برای ارزهای متداول مانند دلار یا یورو عمل می‌کند، بلکه کاربردهای بیشتری نیز دارد. در این مقاله قصد داریم راجع به اتریوم سخن بگوییم و هر چیزی که نیاز است راجع به آن بدانید را با شما به اشتراک بگذاریم. پس برای آشنایی با این رمزارز بزرگ و مهم در ادامه با ما همراه باشید.

اتریوم چیست؟

اتریوم یک سیستم آزاد و عمومی بر پایه‌ی فناوری بلاکچین است که دارای زیان برنامه‌نویسی، مرورگر و سیستم پرداخت مختص به خود می‌باشد. این سیستم یک شبکه بلاکچین غیرمتمرکز است که از ارز اتر به عنوان واحد پایه خود استفاده می‌کند. این پلتفرم به کاربران امکانات بیشماری از جمله انجام تراکنش‌ها، استفاده از استیکینگ برای کسب سود، شرکت در بازیها و ذخیره و معامله توکن‌های غیرقابل تعویض را می‌دهد. این ارز به عنوان یک رویکرد نوین در دنیای اینترنت، تلاش می‌کند تا نحوه عملکرد برنامه‌‌ها در دنیای دیجیتال را دچار تغییر کند. در واقع این پلتفرم با جایگزین کردن واسطه‌ها با قراردادهای هوشمند که به طور خودکار قوانین را اجرا می‌کنند، به کاربران بیشتری دسترسی کنترل خودشان را بر اطلاعات و داده‌هایشان می‌دهد و به این ترتیب نقش واسطه‌ها را کاهش می‌دهد.

اتر رمزارزی است که برای پرداخت کارمزد تراکنش‌ها در شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد و سوخت شبکه محسوب می‌شود. از این رمزارز برای ایجاد انگیزه برای نود‌ها استفاده می‌شود تا همچنان به صورت داوطلبانه تراکنش‌ها را تایید کرده، بلاک ایجاد کند و امنیت شبکه را نیز حفظ نماید.

در کل می‌توان اینگونه راجع به اتر نوشت؛ شبکه‌ای که به طور کامل خود مختار است و هیچ شخص، سازمان یا نهادی مدیریت و کنترل آنرا بر عهده ندارد و افراد با داشتن حساب در صرافی می‌توانند آن را معامله کنند.

 

تاریخچه اتریوم

تاریخچه اتریوم با ویتالیک بوترین آغاز شد. در سال 2013، ویتالیک بوترین، وایت پیپر اتریوم را برای دوستان خود ارسال کرد تا آنها نظر خود را بیان کنند. او در سال 2014 نظریه‌ی خود را عمومی کرد و در سال 2015 بلاکچین آن را راه اندازی کرد. در نهایت افرادی که این شبکه بنیانگذاری کردند عبارتند از : میهای الیسی، آنتونی دی لوریو، چارلز هاسکینسون، جوزف لوبین و ویتالیک بوترین.

ویتالیک بوترین تلاش کرد بلاکچین بیت کوین را ارتقا دهد و در بلاکچین خود، قرارداد هوشمند بدون واسطه و برنامه‌های غیرمتمرکز را پیاده سازی کند. او پس از مدتی از ارز دیجیتال اتر رونمایی کرد. ویتالیک در یکی از مصاحبه‌های خود گفته است که قصد دارد با حفظ اتریوم به عنوان یک پلتفرم مرتبط با بلاکچین، بر مسائل فنی آن نیز تمرکز داشته باشد و با بهبود امنیت آن، آینده‌ای جدید برای آن بسازد.

 

ویژگی‌های اتریوم

 

ویژگی‌های آن چیست؟

کاربردهای گسترده این سیستم باعث شده که در طی این سالها کاربران آن افزایش پیدا کنند. در ادامه به مهم ترین ویژگی‌های اتریوم می‌پردازیم.

  • شبکه ای که بر روی آن فعالیت می‌کند بلاکچین است.
  • محدودیتی در عرضه ندارد.
  • دارای ارز بومی به نام اتر است.
  • به عنوان یک پلتفرم دیجیتالی شناخته می‌شود.
  • سرعت تراکنش آن به اندازه سرعت انجام 30 تراکنش مالی در هر ثانیه است.
  • هدف این سیستم حذف واسطه‌ها از تمامی فعالیت‌های مالی است.
  • این پلتفرم غیر قابل نفوذ است و دارای امنیت بالایی است.

 

با وثیقه گذاری اتریوم، نسبت به دریافت وام اقدام کنید

 

مزایای ارز اتریوم چیست؟

امنیت

مانند هر شبکه دیگر مبتنی بر بلاکچین، اتریوم نیز غیر قابل هک طراحی شده است و هکرها باید بیشتر ظرفیت شبکه را برای سوء استفاده از شبکه در کنترل قرار دهند.

سرعت بیشتر

طراحی حالت جهانی اتریوم و استفاده‌ی آن از درخت مرکل پاتریشیا، سرعت شبکه‌‌اش را افزایش داده است. این قابلیت در دنیای امروز و شرایط فعلی، فرصت‌های بسیار خوبی را برای رمزارزها به وجود آورده.

عدم تمرکز

اتریوم غیر متمرکز است. به این علت هیچ دخالتی از جانب شخص ثالث وجود ندارد. این شبکه از بلاکچین خود استفاده می‌کند تا تراکنش‌های همتا به همتا را پردازش کند و برخلاف بسیاری از نرم افزارهای دیگر که اغلب نیاز به اعتماد به یک مرجع مرکزی دارند، کاربران می‌توانند بدون نیاز به واسطه، دارایی خود را مبادله یا ذخیره کنند.

اعتماد مصرف کننده‌ها

با انجام فعالیت بیشتر در این حوزه، می‌توانیم شاهد اپلیکیشن‌های موبایلی امن‌تر و با سرعت بالاتری باشیم که در تعامل با بلاکچین هستند. به همین خاطر با افزایش سرعت و امنیت در این حوزه، می‌توانیم شاهد افزایش اعتماد و علاقه بین مشتری‌ها باشیم.

دسترسی

به علت اینکه غیر متمرکز است، اگر یک نود از کار بیفتد، هیچ مشکل مهمی رخ نخواهد داد. سایر مدل‌های محاسباتی از سرورهای متمرکز استفاده می‌کنند و در صورت قطع شدن ممکن است با مشکلات عملکردی مواجه شوند.

 

معایب ارز اتریوم چیست؟

هزینه دسترسی

دسترسی به اتریوم ممکن است به عنوان یک فرآیند گران قیمت به شمار آید.

مقیاس پذیری

اتریوم مقیاس پذیر نیست و این یکی از مشکلات این شبکه است، اما در حال حاضر پروژه‌های لایه دو زیادی برای حل این معضل تلاش کردند و توسعه یافتند و شاید این موضوع در آینده حل شود.

چالشهای امنیتی

همانند سایر پروژه‌های نرم‌افزاری، اتریوم نیز با چالش‌های امنیتی مواجه است. حملات هکری، باگ‌های امنیتی، و مشکلات اجرای قراردادهای هوشمند می‌توانند به امنیت شبکه آسیب بزنند.

 

عملکرد اتریوم

 

عملکرد این پلتفرم چگونه است؟

مراحل انجام معاملات در اتریوم نیز مانند بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال است و در آن ابتدا دو طرف معامله اطلاعات خود را ارائه می‌دهند، و پس از تایید این اطلاعات توسط ماینرها و نودهای موجود در شبکه بلاکچین مخصوص اتریوم، یک بلاکچین جدید برای هر تراکنش ایجاد می‌شود. تفاوت اصلی نحوه فعالیت اتریوم با بیت کوین در امکان انجام قراردادهای هوشمند در شبکه بلاکچین آن است و به این صورت است که ابتدا شرایط و دستورات لازم برای انجام یک قرارداد و شرایط پرداخت آن به صورت کدگذاری تعیین و در شبکه بلاکچین اتریوم قرار داده می‌شود، پس از آن هر زمانی که این شرایط برقرار باشد، کدهای مورد نظر در پلتفرم اتریوم پردازش و قرارداد به صورت خودکار انجام می‌شود.

سخن آخر

از زمان پیدایش اتریوم، این ارز دیجیتال نه تنها به عنوان یک ابزار معاملاتی نوین، بلکه به عنوان یک زیرساخت قدرتمند برای توسعه دی‌اپ‌ها و قراردادهای هوشمند شناخته شده است. اتریوم با امکانات گسترده‌ای که ارائه می‌دهد، از جمله قابلیت اجرای تعداد زیادی از تراکنش‌ها، مقیاس‌پذیری بهتر و توسعه توکن‌های متنوع، به عنوان یکی از ارزهای دیجیتال محبوب و مورد توجه جهانی قرار گرفته است. این تکنولوژی پویا همچنان در حال تکامل است و با ورود به دوره جدید اتر 2.0، افتخار می‌کند که مسیر را به سمت یک آینده بهتر و بهترین کارکردهای توزیع شده هدایت می‌کند. شما می‌توانید در وب سایت باریپتو، برای دریافت وام با وثیقه‌گذاری اتریوم اقدام کنید.

+1
0

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *