بلاگ

آشنایی با وام دیفای

وام دیفای چیست

 دیفای پس از بلاک‌چین، دومین مفهوم شگفتی‌ساز در مبادلات مالی است که از اوایل سال 2020 توانسته به سرعت پلتفرم‌های مالی مختلفی را ارائه دهد. از جمله خدمات حوزه دیفای می‌توان به «وام دیفای» اشاره کرد. وامی که دردسرها و کاغذبازی‌های وام بانکی را حذف کرده است و به شیوه‌ای متفاوت به ارائه وام به کاربران می‌پردازد. در این مقاله قصد داریم که ببینم دیفای به چه معناست و ارزهای حوزه دیفای کدامند. هم‌چنین با بررسی قرارداد هوشمند در این بستر، بهتر درک می‌شود که وام دیفای چگونه و با چه شرایطی به کاربران حوزه کریپتو تعلق می‌گیرد. اگر کنجکاو هستید که بدانید که دیفای چیست و می‌خواهید با دیگر رویکردهای آن آشنا شوید، با باریپتو همراه باشید.

دیفای چیست؟

دیفای «DeFi» مخفف عبارت «Decentralized Finance» به معنی «امور مالی غیرمتمرکز» است. قبل از ظهور دیفای و قبل از اینکه جامعه کریپتو بداند که دیفای چیست، خدمات کریپتو به‌صورت سیفای «CeFi» یا متمرکز ارائه می‌شدند.

امور مالی متمرکز یا سیفای «Centralized Finance» به فعالیت صرافی‌های متمرکز همچون بایننس «Binance» اشاره دارد. در سیفای، کلیه فعالیت‌های مالی و تراکنش‌ها به‌صورت مرکزی، کنترل شده و نظارتی صورت می‌گیرد.

برای مثال، مشخص است که صاحب صرافی بایننس کیست. هم‌چنین هر فعالیتی که کاربران در بستر این صرافی یا دیگر صرافی‌های متمرکز مانند کوکوین «KuCoin»، کراکن «Kraken» و صرافی‌های مشابه انجام می‌دهند، تحت نظارت سیستم مرکزی آن‌ها قرار دارد.

اما با ظهور امور مالی غیرمتمرکز منسوب به دیفای، مفاهیم جدیدی به دنیای مالی اضافه شدند. در ادامه به معرفی برخی از این مفاهیم می‌پردازیم.

دیفای چیست

1-   صرافی‌های غیرمتمرکز «Dex»

صرافی‌ غیرمتمرکز «Decentralized exchange» که به اختصار «Dex» نامیده می‌شود، به صرافی‌هایی گفته می‌شود که در آن‌ها هیچ نظارت مرکزی بر تراکنش‌های مالی کاربران وجود ندارد و معاملات به‌صورت مستقیم و بدون واسطه انجام می‌شوند.

هم‌چنین هیچ شخص ثالثی به اطلاعات مالی کاربران دسترسی ندارد. از جمله صرافی‌های متمرکز حوزه دیفای که بر پایه قرارداد هوشمند فعالیت می‌کنند، می‌توان صرافی یونی‌سوآپ «Uniswap»، کایبرسوآپ «Kyberswap»، و بیسکو «Bisq» را نام برد.

2-   وام‌ دیفای همتا به‌ همتا «P2P»

فعالیت صرافی‌های غیرمتمرکز بدون وجود سرور مرکزی، با استفاده از فناوری همتا‌به‌همتا «Peer to Peer» یا اختصاراً «P2P» صورت می‌گیرد. در این فناوری، خود کاربران می‌توانند بدون واسطه به مبادله رمزارز پرداخته و امور مالی شبکه را تأیید نمایند.

دیتابیس این صرافی‌ها به صورت توزیع شده و منبع باز در اختیار تمام کاربران قرار دارد. به همین جهت در کنار صرافی‌های غیرمتمرکز، پلتفرم‌های مالی بیشتری در حوزه دیفای ایجاد شده‌اند که وام‌ دیفای به کاربران انجام می‌دهند.

3-   توکن‌های غیرمثلی «NFT»

در بین انواع ارزهای حوزه دیفای می‌توان به توکن‌های غیرمثلی «Non-Fungible Token» یا به اختصار «NFT» اشاره کرد. این توکن‌ها نیز هم‌چون کل سیستم دیفای بر بستر شبکه‌ی بلاک‌چین «Blockchain» ایجاد می‌شوند و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

توکن‌های غیرمثلی مانند دارایی‌های ما در دنیای واقعی، ماهیت منحصربه‌فرد دارند. این در حالی است که دیگر ارزهای دیجیتال مثل بیت‌کوین، اتریوم یا توکن‌هایی مثل تتر، دارایی‌های مثلی و تعویض‌پذیر هستند.

با بررسی موار‌د فوق، متوجه می‌شویم که دیفای چیست و چگونه به‌واسطه قرارداد هوشمند، مبادلات مالی غیرمتمرکز را پوشش می‌دهد. قرارداد هوشمند «Smart Contract» یک پروتکل آنلاین است که برای تسهیل و تأیید مذاکرات و امور مالی در بسترهای دیجیتالی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع شبکه‌های بلاک‌چینی، با استفاده از این قرارداد هوشمند است که کلیه امور مالی را بدون اینکه کسی بر آن‌ها نظارت داشته باشد، مدیریت کرده و هدایت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: « وام ارز دیجیتال چیست و چگونه می توانید وام کریپتو بگیرید؟ »

 

ارزهای حوزه دیفای را بشناسید

ارزهای حوزه دیفای

در توضیحی کاملی از دیفای می‌توان گفت: «امور مالی غیرمتمرکز، که اکوسیستمی از برنامه‌های مالی مبتنی بر فناوری بلاک‌چین است که بدون دخالت شخص ثالث یا دولت مرکزی عمل می‌کند. این اکوسیستم از یک شبکه P2P برای ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز استفاده می‌کند که همه را قادر می‌سازد بدون توجه به وضعیت و موقعیت مکانی، دارایی‌های خود را به هم متصل و مدیریت کنند. هدف آن نیز، ارائه یک محیط خدمات مالی منبع باز، شفاف و بدون مجوز است!»

طبیعتاً ارزهای حوزه دیفای هم بخشی از ارزهای دیجیتال هستند که در مارکت کریپتوکارنسی‌ها (بازار ارزهای دیجیتال) مبادله می‌شوند. اگرچه بیش از 50 نوع از ارزهای حوزه دیفای در کریپتو حضور دارند، اما در این بین، محبوب‌ترین ارزهای حوزه دیفای را می‌توان در زیر مشاهده کرد:

1-   رمزارز چین‌لینک «ChainLink»

توکن چین‌لینک با نماد اختصاری «LINK» در بازار کریپتو عرضه شده است. چین‌لینک یک توکن «ERC-20» است که بر بستر شبکه‌ی اتریوم ایجاد شده است. این ارز دیجیتال یکی از ارزهای حوزه دیفای است که بدون نیاز به مدیریت و کنترل مرکزی، می‌تواند فعالیت داشته باشد.

این توکن سبب فعال‌سازی اوراکل‌های شبکه اتریوم شده است و به انواع قرارداد هوشمند این شبکه اجازه می‌دهد تا با امنیت بالا به منابع داده خارجی متصل شوند. این ارز در بین ارزهای حوزه دیفای از سال 2017 معرفی شده؛ اما در سال 2020 از دو دلار به 10 دلار صعود کرد.

2-   رمزارز یرن‌فایننس «Yearn Finance»

توکن یرن‌فایننس با نماد اختصاری «YFI» در ماه ژوئیه 2020 در بین ارزهای حوزه دیفای بازار کریپتو قرار گرفت. جالب است بدانید که 30 هزار واحد از این توکن نیز بر بستر شبکه اتریوم قرار دارد.

این توکن به شما اجازه می‌دهد، بدون نیاز به کنترل یا نظارت، تراکنش‌های مالی خود را به انجام رسانده، درآمد کسب کنید و همچنین در جهت استیکینگ «Staking» توکن YFI قدم بردارید. (استیکینگ به یک نوع روش استخراج آسان به‌واسطه سپرده‌گذاری توکن‌ها اشاره دارد).

جالب است بدانید که یرن‌فایننس، یک پلتفرم وام دیفای است که در ادامه به بررسی سیستم آن خواهیم پرداخت. در حال حاضر توکن YFI در بازار کرپیتو با قیمت حدود 21 دلار مبادله می‌شود.

3- رمزارز آوه «Aave»

ارز دیجیتال آوه

آوه را می‌توان یکی از بهترین ارزهای حوزه دیفای در نظر گرفت که توسط پلتفرم اهدای وام دیفای آوه عرضه شده است. بنابراین در ادامه به بررسی ویژگی‌های وام‌ دیفای آن نیز خواهیم پرداخت.

توکن آوه با نماد اختصاری «AAVE» در بازار کریپتو عرضه شده است. آوه نیز یک توکن ERC-20 اتریومی است. این توکن به کاربران اجازه می‌دهد تا با سپرد‌ه‌گذاری، دریافت وام دیفای و دیگر فعالیت‌ها با استفاده از توکن LEND در این بستر، سودآوری داشته باشند. در حال حاضر، قیمت توکن AAVE در بازار کریپتو حدود 175 دلار است.

بیشتر بخوانید: « بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری 2021 »

 

4- رمزارز دای «DAI»

توکن دای با نماد اختصاری «DAI» در بازار کریپتو مبادله می‌شود. دای یکی دیگر از مهم‌ترین ارزهای حوزه دیفای و یک استیبل‌کوین «StableCoin» است.

استیبل‌کوین‌ها برای ذخیره ارزش، وسیله‌ای برای انجام مبادلات و ثابت نگهداشتن قیمت طراحی می‌شوند. دای نیز بر بستر شبکه اتریوم فعالیت کرده و در گروه «ERC-20» قرار می‌گیرد. این توکن بر اساس قرارداد هوشمند اتریوم ساخته شده و برخلاف تتر از هیچ پشتیبانی مالی برخوردار نیست.

دای به عنوان یکی از ارزهای حوزه دیفای در صرافی‌های غیرمتمرکز به عنوان پوشش ریسک معاملات در بازار مورد مبادله قرار می‌گیرد.

5- رمزارز یونی‌سوآپ «Uniswap»

یونی‌سوآپ، همان‌طور که قبلاً هم به نام آن اشاره شد، یک صرافی غیرمتمرکز رمزارزی است که کاملاً‌ بر پایه قرارداد هوشمند اجرا می‌شود. یونی‌سوآپ با استفاده از مفهوم بازارساز خودکار «AMM» امکانی را فراهم می‌کند تا کاربران بتوانند مستقیماً از داخل کیف‌پول خود، توکن‌های برتر را معامله کرده و به نزدیک‌ترین قیمت‌های بازار دسترسی داشته باشند.

 توکن بومی این صرافی با نماد اختصاری یونی «UNI» در بازار کریپتو عرضه شده و هم‌اکنون حدود 99/14 دلار قیمت دارد. این صرافی از سال 2018 شروع به فعالیت کرده است و ارز بومی آن نیز به عنوان یکی از شناخته شده‌ترین ارزهای حوزه دیفای مطرح است.

6- رمزارز پنکیک سوآپ «PancakeSwap»

پنکیک ‌سوآپ نیز مانند یونی‌سوآپ یک صرافی غیرمتمرکز شبکه بایننس اسمارت‌چین «BSC» است که در ماه سپتامبر 2020 راه‌اندازی شده است.

پنکیک‌ سوآپ نیز مانند یونی‌سوآپ از مکانیزم بازارساز خودکار بهره می‌گیرد. توکن اصلی ین صرافی با نماد اختصاری کیک «CAKE» تحت استاندارد «ERC-20» ایجاد شده و یکی از ارزهای حوزه دیفای به حساب می‌آیند. در حال حاضر، توکن کیک در بازار کریپتو حدود 74/12 دلار قیمت دارد.

7- رمزارز کامپاند «Compound»

کامپاند یک پلتفرم وام دیفای است که در ادامه بیشتر به معرفی سیستم وام دیفای آن خواهیم پرداخت. کامپاند دارای توکن بومی منسوب به کامپ «COMP» است که بر بستر اتریوم ایجاد شده و مانند دیگر گزینه‌های فوق، یک توکن «ERC-20» به حساب می‌آيد.

کامپاند به کاربران اجازه می‌دهد تا با واریز ارز به استخرهای پشتیبانی شده‌ی کامپاند، از سپرده‌گذاری ارزهای خود سود کسب نمایند. در حال حاضر قیمت توکن کامپ پلتفرم کامپاند در بازار کریپتو حدود 195 دلار است.

طبیعتاً ارزهای حوزه دیفای دارای طیف وسیعی هستند و هر روز نیز بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود. اما موارد نامبرده در نزد کاربران کریپتویی، بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند و ارزش بازار و رتبه آن‌ها در مارکت کریپتوکارنسی‌ها از جایگاه مناسبی برخوردار است.

بنابراین می‌توان روی ارزهای حوزه دیفای نامبرده برای سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت (هودل) یا نوسان‌گیری حساب کرد. البته این به معنای سیگنال خرید نیست. اگر قصد دارید روی ارزهای حوزه دیفای سرمایه‌‌گذاری کنید، حتماً به‌صورت شخصی به تحقیق و تحلیل در این باره بپردازید.

بیشتر بخوانید: « انواع ترید ارز دیجیتال در ایران را بشناسید »

 

وام دیفای چیست؟

پس از بررسی ارزهای حوزه دیفای، حالا به بحث اصلی این مطلب، یعنی وام دیفای می‌رسیم. پس از اینکه متوجه شدیم دیفای چیست و چه سازوکار کلی دارد، در جریان بررسی وام دیفای با جزئيات اجرای آن نیز تا حد زیادی آشنا خواهیم شد.

وام دیفای چیست ؟

وام دیفای نیز مانند وام بانکی با شرایط خاص به کاربران تعلق می‌گیرد و به وثیقه نیاز دارد. اما شرایط و وثیقه‌ آن با وام‌های بانکی تفاوت دارد. به طوری‌که در وام دیفای نیازی به معرفی افراد دیگری به عنوان ضامن نیست، بلکه صرفاً دارایی‌های دیجیتال کاربران به عنوان وثیقه از آن‌ها پذیرفته می‌شود. جالب‌تر آن‌که، وام دیفای برای افراد می‌تواند دو وجه داشته باشد:

وام دهنده

ارزش ارزهای دیجیتال ممکن است افزایش یا کاهش یابد، اما بیکار ماندن آن‌ها در کیف‌پول‌ها هیچ سودی به همراه ندارد و صرف داشتن یک ارز دیجیتال خاص هیچ درآمدی را برای کاربران ایجاد نمی‌کند. وام دیفای به کاربران این امکان را می‌دهد تا ارزهای خود را به شخص دیگری قرض دهند و سود وام را دریافت نمایند.

بانک‌ها همیشه از این خدمات به طور کامل استفاده کرده‌اند. اما هم‌اینک در دیفای هرکسی تبدیل به یک وام‌دهنده شود. یک وام دهنده می‌تواند دارایی‌های خود را به دیگران قرض داده و از این راه برای خود سود کسب کند. همچنین کاربران می‌توانند دارایی‌های خود را ادغام کرده و با استفاده از قراردادهای هوشمند، بین وام‌گیرندگان توزیع کنند. این فرآیند را می‌توان از طریق استخرهای وام‌دهی منسوب به «بازار پول» در پلتفرم‌های وام دیفای انجام داد.

وام گیرنده

از طریق پلتفرم‌های وام دیفای، هر فردی می‌تواند به سرعت و به راحتی وام بگیرد؛ بدون اینکه نیازی به افشای هویت خود به شخص ثالث داشته باشد. همچنین در وام دیفای، بررسی سابقه مالی افراد اهمیتی ندارد. در این سیستم، فقط لازم است تا شخصی که نیاز به وام دیفای دارد، مقداری رمزارز برای وثیقه گذاشتن داشته باشد.

شاید در نگاه اول، بی‌فایده به نظر برسد، اما بر طبق گفته‌ی کارشناسان برتر بازار کریپتو، بهترین سودگیری از این بازار در هودل کردن دارایی‌های این بازار قرار دارد، نه نوسان‌گیری از آن! (هودل Hodl همان هولد Hold به معنی نگهداری است که توسط یکی از کاربران کریپتو به اشتباه تایپ شده و تبدیل به یک اصطلاح رایج شده!)

بسیاری از افراد از ایده سرمایه‌گذاری بلندمدت روی ارزهای دیجیتال استقبال کرده‌اند. اما در این بین، افرادی هستند که به پول نقد نیاز پیدا می‌کنند. پس مجبور می‌شوند دارایی رمزارزی خود را بفروشند تا نقدینگی خود را تأمین کنند.

اما وام دیفای این فرصت را به افراد می‌دهد تا دارایی‌های دیجیتالی خود را در قالب وثیقه وام دیفای حفظ کنند و از پلتفرم‌های وام دیفای، وجه نقد دریافت کنند. هرگاه کاربر وام خود را تسویه کند، وثیقه رمزارزی وی آزاد خواهد شد!

بیشتر بخوانید: « روی کدام ارزهای دیجیتال می‌ توانید وام بگیرید؟ »

 

دریافت وام دیفای به چه صورت است؟

هر پلتفرم وام دیفای، برای سیستم وام‌دهی خود قوانین مشخصی دارد. اگرچه کلیت این قوانین شبیه به هم است، اما در بین هرکدام از آن‌ها تفاوت‌های جزئی بسیاری وجود دارد. بنابراین برای این‌که بدانید هر پلتفرم وام دیفای چه شرایطی دارد، باید با سیستم وام دیفای همان پلتفرم آشنایی کلی پیدا کنید. اما از جزئیات که بگذریم، کلیات وام دیفای به‌صورت زیر است:

  • متقاضی وام دیفای در یکی از پلتفرم‌های وام دیفای ثبت‌نام کرده و در آن حساب کاربری باز می‌کند
  • وام گیرنده، درخواست وام خود را در پلتفرم ثبت می‌کند
  • پلتفرم وام دیفای، درخواست وام گیرنده را بررسی کرده و طبق مقدار وام درخواست شده، مقدار وثیقه و کارمزد وام را مشخص می‌کند
  • وقتی وام گیرنده شرایط وام را قبول داشته باشد، مقدار وثیقه را به حساب اعلام شده توسط پلتفرم وام دیفای واریز کرده و وام خود را تحویل می‌گیرد.

می‌بینید که مراحل کلی دریافت وام دیفای بسیار آسان است. در ادامه به بررسی سایر جنبه‌های وام دیفای خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: « دریافت وام بیت کوین »

 

چگونه وام دیفای با قرارداد هوشمند پرداخت می‌شود؟

کل فرآیند اهدای وام دیفای به‌وسیله قرارداد هوشمند انجام می‌شود. همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم، قرارداد هوشمند یک واسط دیجیتالی که به‌صورت خودکار درخواست‌ها را در شبکه‌ی بلاک‌چین به هم پیوند می‌زند.

پرداخت وام دیفای با قرارداد هوشمند

بنابراین در فرآیند وام دیفای، شخص وام دهنده، ابتدا باید ارزهای دیجیتالی که می‌خواهد به دیگران وام بدهد را به یک محیط دیجیتالی به نام «بازار پول» واریز نماید. حالا بازار پول که خود یک قرارداد هوشمند است، ارزهای دیجیتال وام دهندگان را به توکن‌هایی قابل ارائه به وام گیرندگان تبدیل می‌کند. همچنین بازار پول، سود وام دهنده را نیز در قالب توکن‌های مشخص به وی اهدا می‌کند.

وام دیفای چه مزایایی دارد؟

وقتی درک کرده باشید که وام دیفای چیست، حتماً تا حدی مزایای آن را نیز حدس خواهید زد. به‌صورت کلی مزایای وام دیفای برای کاربران کریپتویی شامل چنین مواردی است:

1-   سرعت بالای وام‌دهی

در پلتفرم‌های وام دیفای، در همان حال که درخواست‌ها ثبت شوند، امکان اعطای وام فراهم می‌شود. کلیه این عملیات کمتر از چند روز کاری زمان می‌برد و این به معنای سرعت بالای وام دیفای است.

2-   مدیریت دارایی

کاربران با دریافت وام دیفای، مجبور به فروش دارایی رمزارزی خود نیستند. دارایی که ممکن است در درازمدت بتواند سودهای سرشاری را نصیب آنان کند. بنابراین وثیقه‌گذاری وام دیفای می‌تواند نوعی مدیریت دارایی برای کاربران باشد.

3-   امور مالی ناشناس

هر چقدر شما از وام دیفای استفاده کنید، کسی از آن باخبر نخواهد شد. حتی نهادهای دولتی و نظارتی نیز کنترلی بر دارایی شما نخواهند داشت. جالب‌تر آن‌که حتی خود پلتفرم اهدای وام دیفای نیز از اطلاعات هویتی شما بی‌اطلاع خواهد بود!

4-   عدم محدودیت زمانی و مکانی

فعالیت کاربران از کشورهای تحریم چون ایران در پلتفرم‌های متمرکز کرپیتویی مانند صرافی‌های متمرکز با محدودیت‌ها و چالش‌های بسیاری همراه است. حال آن‌که در مورد وام دیفای، این چالش‌ها وجود ندارد. کاربران از سراسر دنیا می‌توانند در هر زمان درخواست گرفتن وام دیفای خود را ثبت نموده و آن را در اسرع وقت دریافت نمایند.

موارد فوق تنها برخی از مزیت‌های وام دیفای برای کاربران هستند. می‌توان لیست بلندبالایی از مزایای وام دیفای را ارائه کرد. اما بهتر است در کنار مزایای اصلی این مفهوم، به معایب، خطرات و ریسک‌های آن هم نگاهی بیندازیم.

بیشتر بخوانید: « وام با وثیقه کاردانو »

 

وام دیفای چه خطراتی دارد؟

پس از آشنایی با مزایای وام دیفای، نوبت به این می‌رسد که با ریسک‌های این وام نیز آشنا شوید. خطرات اصلی که برای وام دیفای مطرح می‌شود، عبارت هستند از:

1-   وثیقه سنگین

معمولاً مقدار وثیقه در وام دیفای باید حدود 150 برابر مقدار وام دریافتی باشد. این وثیقه سنگین برای کاربران حوزه کریپتو بسیار چالش‌برانگیز است. چراکه بسیار کمتر از ارزهای وثیقه خود، وام می‌گیرند.

2-   انحلال وثیقه

نرخ ارزهای دیجیتال در بازار کریپتو همواره در حال نوسان است. حال اگر در پی این نوسانات قیمت وثیقه کاربران کاهش پیدا کند، از کاربران خواسته می‌شود تا به مقدار وثیقه خود بیفزایند. اگر این افزایش وثیقه انجام نشود، پلتفرم دست به اقدامات دیگری خواهد زد که در نهایت انحلال وثیقه را به همراه خواهد داشت!

3-   تغییر قرارداد هوشمند

قرارداد هوشمند، در واقع مجموعه‌ای از کدها است که توسط برنامه‌نویس‌ها ارائه می‌شود. بنابراین امکان بروز خطا در این کدها وجود دارد. هر مشکلی در کد قرارداد هوشمند وام دیفای، دارایی‌های وام دهندگان و وام گیرندگان را به خطر می‌اندازد!

اگرچه امنیت سیستم‌های دیفای به دلیل غیرمتمرکز بودن آن‌ها بسیار بالاست، اما ریسک‌های نامبرده نیز در آن‌ها وجود دارد. بنابراین حالا که می‌دانید خطرات وام دیفای چیست، قبل از تصمیم‌گیری برای دریافت وام دیفای، ریسک‌های فوق را در نظر بگیرید.

بیشتر بخوانید: « تحلیل قیمت لونا – آیا آینده ارز لونا درخشان خواهد بود؟! »

 

3 پلتفرم برتر وام دیفای کدامند؟

پلتفرم های وام دیفای

پس از مطرح شدن دیفای، پلتفرم‌های وام دیفای بسیاری مطرح شدند. از بین تمام این پلتفرم‌ها، سه مورد زیر بیشتر در نزد کاربران شناخته شده هستند:

1-   پلتفرم وام دیفای یرن‌فایننس «Yearn Finance»

یرن‌فایننس یکی از پلتفرم‌های وام دیفای است که افراد می‌توانند در محیط آن، درخواست وام دیفای خود را ثبت نمایند. از جمله ویژگی‌های این پلتفرم می‌توان به سرویس‌های ترکیبی «All-in-one» اشاره کرد که در ارائه وام دیفای و بیمه ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرند. همان‌طور که قبلاً هم معرفی کردیم، پاداش‌های این سیستم به‌واسطه‌ی توکن بومی آن یعنی «YFI» تأمین می‌شود.

2-   پلتفرم وام دیفای آوه «Aave»

آوه دیگر پلتفرم وام دیفای است که امکان کارمزد ثابت و متغیر را برای وام‌ دیفای فراهم کرده است. همچنین آوه به کاربران حرفه‌ای کریپتو،‌ وام فوری «Flash Loan»را بدون وثیقه اهدا می‌کند. سیستم پاداش آن توسط توکن بومی «AAVE» و دیگر توکن‌های محیط آن داده می‌شود.

3-   پلتفرم وام دیفای کامپاند «Compound»

کامپاند نیز به عنوان یک پلتفرم مشهور وام دیفای مطرح است که در قسمت معرفی ارزهای حوزه دیفای به توکن بومی آن نیز اشاره شد. رابط کاربری شفاف و کاربرپسند این پلتفرم، آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای وام‌گیرندگان تبدیل کرده است. سیستم پاداش و سپرده‌گذاری در این پلتفرم با توکن بومی آن «COMP» ارزیابی می‌شود.

در بخش معرفی ارزهای حوزه دیفای تا حدی به سه پلتفرم فوق پرداخته بودیم. اگر شما قصد دریافت وام دیفای را داشته باشید، این گزینه‌ها برای شما در دسترس هستند. لازم به ذکر است که سیستم ارزیابی سود وام دیفای در هریک از پلتفرم‌های فوق با هم تفاوت دارد و در مرحله تأيید وام مشخص می‌شود.

از دیگر پلتفرم‌های وام دیفای می‌توان میکردائو «MakerDAO»، اینستادپ «Instadapp» و دی‌فورس «dForce» را نام برد.

بیشتر بخوانید: « چگونه می توانید وام ارز دیجیتال بگیرید؟ »

 

دریافت وام ارز دیجیتال باریپتو

باریپتو به عنوان اولین و تنها پلتفرم وام دهی ارز دیجیتال ایران، با وثیقه ارزهای دیجیتال مختلف، به کاربران وام ارز دیجیتال می‌دهد. فرایند پرداخت وام ارز دیجیتال باریپتو، فرایند ساده‌ای است و در کمتر از 24 ساعت پس از ثبت درخواست، وام مورد نظر به حساب کیف پول اختصاصی‌تان در باریپتو واریز می‌شود.

با وثیقه گذاشتن 16 ارز دیجیتال مختلف، می‌توانید نسبت به میزان ارزش ارز دیجیتالی که وثیقه گذاشته‌اید، وام ارز دیجیتال تتر دریافت کنید. این 16 ارز دیجیتال عبارت هستند از:

بیت کوین اتریوم بیت کوین کش ریپل
چین لینک بایننس کوین فایل کوین لایت کوین
کاردانو پنکیک سواپ پولکادات سوایپ
ونوس ماتیک بیکت اتریوم آوه

برای دریافت وام ارز دیجیتال از باریپتو، به هیچ چک تضمین و ضامنی نیاز ندارید، تنها رمزارز خود را وثیقه می‌گذارید و به نسبت میزان این وثیقه، وام ارز دیجیتال دریافت می‌کنید.

نکته دیگری که در مورد وام‌های ارز دیجیتال باریپتو باید مورد توجهتان قرار بگیرد، این است که این فرصت برایتان فراهم شده است که در هر زمان که بخواهید وامتان را لغو کنید و ارزهای دیجیتالی را که وثیقه گذاشته‌اید، از کیف پولتان برداشت نمائید.

دریافت وام ارز دیجیتال از باریپتو

 

سخن نهایی

در این مطلب متوجه شدیم که وام دیفای چیست و چه شرایطی دارد. این وام‌ها می‌توانند برای کاربران کریپتو بسیار سودمند یا بسیار خطرآفرین باشند. در واقع ماهیت ریسک‌پذیری بالای بازار کریپتو در وام دیفای نیز نمود مشخصی دارد. در کل اینکه فعالیت در حوزه کریپتو با ریسک همراه است. بنابراین باید با دانش و آگاهی کافی به آن ورود کرد. نظر شما در مورد وام دیفای چیست؟! آیا شما چنین وامی دریافت کرده‌اید یا قصد دریافت آن را دارید؟! نظرات خود را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید تا به نتایج بهتری در این‌باره برسیم.

0
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *